סירינקס

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/02/2018 | 01:24 | מאת: לירון

שלום אני בת 29 עקב כאבי גב תחתון, מותן ואגן ובנוסף אני לא שולטת בצואה הכוונה מרגישה שיש אך לא מצליחה להתאפק, צריכה לרוץ.... בצעתי בדיקת MRI וכתוב שמודגמת אקטזיה דורלית עם ציסטות פרינוירליות ב L4-L5-מימין L5-S1 משני הצדדים. ורופא אורתופד מפנה לרופא נוירוכירורג ילדים וכתב, יש סירינקס גדול ו TETHERING של החוט. השיקול- ניקוז הסירינקס+ שיחרור העגינה. 1. האם הרופא שזה לתחומו הוא נוירוכירורג ילדים או שאפשר מבוגרים? 2. אפשר הסבר על מה שהרופא כתב? זו כריתת גידול או ניקוז נוזל? 3. זהו ניתוח מסובך? מה הסיכונים בניתוח שכזה?

שלום, מדובר במצב בו חוט השדרה קשור במתח עם עצם הזנב, מה שגורם לפגיעה בחוט השדרה. הניתוח אמור להתיר את הקשר ולשחרר את חוט השדרה. בד"כ נוירוכירורג ילדים מתעסק עם זה. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק