ניתוח קיבוע ל L3-4 בנוסף לקיבוע קיים L4-5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/01/2018 | 21:25 | מאת: אריה

שלום דר'. 15 שנה לאחר TLIF + קיבוע L4-5. כעת MRI מראה בלט עם לחץ פורמינאלי דו"צ ב- L3-4 והצירות ספינאלית בגובה זה. ישנם התקפי כאב עזים מאד כולל הקרנות לרגל. 1) האם ניתוח קיבוע החוליות L3-4 בנוסף להוצאת מערכת קיבוע ישנה הינו הפתרון היחידי או המועדף? 2) האם הוצאת מערכת קיבוע הינה פעולה חיונית ובעלת משמעות כלשהי לשיפור המצב בעתיד? 3) מה הסבירות להישנות אירוע מעין זה בחוליות נוספות מעל/ מתחת לחוליות המקובעות ובאילו לוחות זמנים לאדם בן 50 ברמת פעילות ממוצעת+. מקדים תודה לתשובה.

קיבוע ב L3-4 יכול לגרום המשך בעייה ב L2-3 , השאלה אם מצבך היום מחייב ניתוח. ניתן לבדוק אם אפשר לבצע ניתוח זעיר ולהמנע מקיבוע נוסף.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק