אפשרות אנדוסקופיה ל80+ לצורך קיבוע ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/09/2017 | 09:00 | מאת: אורין

שלום, לאבי בן 80+ כאבי רגליים וגב תחתון הרבה זמן ובסופו של תהליך עשה MRI ומצאו "הצירות ניכרת ביותר של התעלה הספינלית (עקב בלט דיסק דיפוזי ושינויים ניוונים במפרקים הפצטליים/הפצטריים) - לחץ על השק הדוראלי ולחץ על השורשים בתעלות בין L3 ל L4 (בעיקר) ובין L4 ל L5." ובעקבות כך הומלץ ניתוח קיבוע ע"ש. אנחנו שוקלים לחילופין את השיטה הנדוסקופית ורצינו לדעת אם גם בה אפשר לעשות קיבוע? ולחילופין - איך מחליטים אם מספיק מה שקוראים "דקומפרסיה" או שחייבים גם קיבוע ? תודה רבה.

בהחלט ניתוח אנדוסקופי להרחבת התעלה יכול להספיק. החלטה סופית תינתן רק אחרי בדיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק