פיענוח MRI מותני - האם דרוש ניתוח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/09/2017 | 16:05 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 41. מעוניינת לדעת אם לפי הממצאים שקיבלתי מה-8/9 מומלץ לעשות ניתוח והאם יש איזו דחיפות? במרווח 5L-4L: בלט דיסק היקפי מינימלי הנושק לשק התקאלי, אין לחץ משמעותי במהלך של שני שורשים. במרווח 1S-5L : מרווח דיסקלי מאוד מוצר משני לניוון דיסק ותופעת ואקום גסה בתוכו. הודגמו זיזים היקפיים בגופי החוליות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי ניכר במיוחד בולט באספקט האחורי עם לחץ קל על קדמת השק התקאלי ומחיקה של שומן אפידורלי קדמי. במעבר הפורמינלי משמאל הודגמה פריצת דיסק גדולה הגורמת ללחץ קשה על השורש סמוך, השורש נראה מעט מעובה ושומן סביבו מחוק. קיים בלט דיסק דיפוזי קל במעבר הפורמינלי מימין הנושק לשורש הסמוך אך השורש אינו מעובה. לציים ספינה ביפידה אוקולטה ב- 1S. יתר מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות האחוריות ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים. רוחב התעלה גרמית תקין. אין עדות לSTENOSIS SPINAL CENTRAL לאורך ע"ש מותני. שומן אפידורלי וליגמנטום פלבום תקין, מלבד גובה.1S-5L תודה רבה

ישנה פריצת דיסק משמעותית משמאל ב L5-S1 לפי הפענוח, הנחיצות של הניתוח נקבעת לפי דרגת הסבל או הבעייה הנוירולוגית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק