התלבטות בבחירת שיטת ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/09/2017 | 21:01 | מאת: עמי

שלום רב, בבדיקת CT נמצא כי: גובה L3-L4: בלט דיסק דיפוזי ולשמאל, לוחץ על השק התיקאלי, ממלא את הנוירופורמינה השמאלית עם לחץ על השורש השמאלי. גובה L4-L5: בלט דיסק דיפוזי ולימין, מלווה בהסתיידות, לוחץ על השורש הימני. גובה L5-S1: בלט דיסק דיפוזי ולימין, ממלא את הנוירופורמינה הימנית, עם לחץ ניכר על השורש הימני. האורתופד שקיבלת את הפענוח שולל אותו ומצא כי על פי בדיקת ה-CT יש את הממצאים הבאים: ציסטה סינוביאלית מסויידת ב-L3-4 מימין עם לחץ על השק התקלי והצרות פורמינלית במוצא של L5 ימין בבדיקה פיזית רגל ימין אטרופית של חולשה TA=4/5 ו Peroneals 4/5 המלצתו היא ניתוח דקופרסיה וקיבוע L3-5 עם TLIF ימנית ושחרור כולל L5 ימין לאור התוצאות האם לדעתך ניתן לעשות הפרוצדורה בניתוח אנדוסקופי או אך ורק בשיטה ה"רגילה"? מה סיכויי ההצלחה בשתי השיטות. תודה רבה

החלטה על ניתוח מתבססת על MRI ע"ש ובדיקה גופנית, יתכן וימצא מיקום ספציפי שגורם לרוב הסימפטומים ואז להמנע מניתוח גדול ע"י ניתוח אנדוסקופי ממוקד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק