סי טי אנגיו

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

13/03/2014 | 23:01 | מאת: אביב

שלום דוקטור אמא שלי בת 82 עברה שבץ אוקסיפיטלי /פריאטלי לפני 4 וחצי חודשים. הנוירולוג שלה הפנה אותה לסיטי אנגיו כדי לדגום כנראה את זרימת הדם לאיזור שנפגע. להבנתי זאת בדיקה קצת מורכבת שאלתי היא מה התכלית של הבדיקה אם אין כוונה לבצע התערבות כירורגית באיזור. נניח שיתגלו ממצאים בכלי הדם האם יש טיפול כלשהוא? תודה

16/03/2014 | 16:15 | מאת: ד"ר חן הלוי

אני בעיקרון מסכים אתך אבל אינני ידוע מה מכלול השיקולים של הנוירולוג בהזמנת הבדיקה. אני מציע שתבקש ממנו הסבר מפורט מאחר ומבדובר בבדיקה עם כמות די גדולה של קרינה וחומר ניגוד שנעשית רק בהתוייה ברורה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח