בדיקת מוח כולל בסיס מוח MRI עם וללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/03/2014 | 08:30 | מאת: יעל גיל 62

היסטוריה- אירוע של הפרעה במציאת מילים וראיה מימין. מודגמים מספר מוקדים ספורים של סיגנל גבוה ברצפי FLAIR ו T2 בחומר לבן פריונטריקולרי, סובקורטיקלי ועמוק אשר אינם ספציפיים, קרוב לוודאי משנית לשינויים איסכמיים כרוניים בכלי דם קטנים. פרט לכך, פרנכימת המוח תקינה. ללא רסטריקציה ברצף דפוזיה. ללא האדרה פתולוגית. חדרי המוח, חריצים וציסטרנות תקינים ותואמים לגיל הנבדק. ללא עדות לדימום, סטיית קו אמצע, אפקט מסה או הידרוצפלוס. מדור אקסטרה אקסיאלי תקין, ללא דימום או מסה. עצמות הגולגולת בעלות סיגנל תקין. ארובות עינים שמורות. סינוסים מאווררים היטב למעט עיבוי רירית קל תאי אתמואיד. FLOW VOIDS אינטרה קרניאלים ללא מוצא מיוחד. לסיכום-ללא פתולוגיה אינטרה קרניאלית חריפה. אני לא מבינה את המשמעות וגם רופאת המשפחה לא. האם יש לי משהו שמתחיל? מה המשמעות של השורות הראשונות ושל הסיכום ? זה מדיר שינה מעיני ואשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה, יעל

07/03/2014 | 14:44 | מאת: ד"ר חן הלוי

יעל שלום, אני רואה ממצאים אלו לעיתים קרובות. צריך להתייחס אליהם בהקשר של הסיפור הקליני, ממצאי הבדיקה הנוירולוגית וכמובן, כיצד הם נראים על המסך. ברוב המקרים לא מדובר בממצאים המעידים על מחלה. אינני יכול לפרש את הפיענוח. אם הדבר מטריד אותך אני מציע שתביאי את הדיסק לעיון של הנוירולוג שלך.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח