חולת סרטן

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

29/01/2014 | 11:21 | מאת: לילך

הנני בת 48 בדיוק. חולת סרטן לימפומה ,קיבלתי 6 טיפולים כימותרפיים מסוג צ'ופ בשילוב טיפול ביולוגי + 3 טיפולים ביולוגיים נוספים. אמורה לקבל כל חודשיים טיפול ביולוגי. בבדיקת פט-סיטי נמצא כי הגבתי היטב לטיפולים והלימפות קטנו ל- 13 מ"מ. הרופא ההמטולוג שלי היה מרוצה. כמו כן גם בדיקות הדם תקינות. שאלתי היא : מזה 4 ימים אני מרגישה כמו נתק במוח קשה לי לתפקד, אני נתקלת בחפצים כשאני הולכת. צד שמאל שלי "כבד" ויש לי תחושה כאילו כל הגוף לחוץ במשקולת, אני מתנדנדת וקשה לי אפילו למצוא את האותיות במקלדת המחשב. כמו בלבול בזיכרון. גם SMS אני מתבלבלת באותיות. קשה לי להתהלך והפכתי להיות "כבדה" וסיעודית - זה מוזר מאוד, כי בכל התקופה 5 חודשים שקיבלתי כימותרפיה הרגשתי די טוב ותפקדתי היטב. איך יתכן שאחרי חודש וחצי יש תופעות מוזרות כאלה. האם זה תופעות לוואי של ההחלמה. או סימנים של טרשת / ניוון שרירים. אני מאוד מאוד לחוצה ומודאגת. מבקשת תשובה דחופה - תודה מראש ,לילך.

30/01/2014 | 23:29 | מאת: ד"ר חן הלוי

לילך שלום. אלו תופעות מאוד מדאיגות שיכולות להעיד על פגיעה מוחית מהטיפול או - חלילה- התפשטות של המחלה למערכת העצבים. את חייבת להבדק בהקדם על ידי נוירולוג מומחה ואם יש בבדיקה ממצאים המכוונים להפרעה במערכת העצבים יש לשקול אשפוז לבירור הנושא.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח