הסתבכתי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

25/01/2014 | 21:12 | מאת: מסובך

בן 67 בריא עד היום. בשנה האחרונה התפתח לי רעד בידיים שאובחן כראשוני/שפיר/משפחתי. הרעד היה קל ולא טופל אך החמיר באיטיות. לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מדפיקות לב ופעימות חדריות מוקדמות. בוצע ברור מקיף שהראה שגם כאן אין סכנה אך הומלץ לי טיפול חוסמי בטה - דרלין 10 מג. ליום. קרה נס, תרופת קסם, הכדור טיפל בדפיקות לב ועצר לחלוטין את הרעד. אלא שכאן קרה אסון פיתחתי פריחה עם עקצוץ קשה ביותר, זו אובחנה כליכן פלנוס תרופתי. התרופה הופסקה מיד ואחר טיפול מקומי כושל בעזרת קרם של קורטיזון קיבלתי כדורי פרדניסון 40 מג. ליום. הרעד חזר ביתר שאת וללב קיבלתי כדור אחר שאינו עוזר לרעד - נורמיטן. הפריחה עלולה להמשך 6 חודשים יש הקלה גדולה עם קורטיזון אך אין פתרון טוב לרעד פרט לתרופות נגד אפילפסיה שגם הן עלולות לגרום לפריחות הקשות. הצילו מה עושים עם הרעד? מתחיל להפריע בחיי יום יום

30/01/2014 | 23:25 | מאת: ד"ר חן הלוי

ניתן לטפל ברעד עם תרופה הקרוייה פריזולין. זו תרופה מרדימה אבל במינון נמוך היא יכולה לעזור מאוד לרעד.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח