איבוד חוש ריח וטעם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

16/01/2014 | 11:39 | מאת: פנינה מלכה

אני בת 64, לפני כ-שנה וחצי התעלפתי, ובעקבות זאת איבדתי את חוש הריח והטעם, לאחרונה עשיתי בדיקת CT מוח- בסיכום רשום שהכל תקין, אבל, בפירוט רשום "שקיימת הרחבת הפיסורות הסילביאניות ". בחתכים הגבוהים "יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח" האם תיאור זה קשור לעצב הריח . האם מבינים מכך שיש פגיעה בעצב הריח. ברצוני לציין שחלף הרבה זמן מאז ההתעלפות וחוש הריח לא חוזר אלי. האם ניתן לטפל בזה. אשמח מאוד לקבל הסבר. תודה - פנינה

30/01/2014 | 23:31 | מאת: ד"ר חן הלוי

חוש ריח אובד לעיתים בעקבות חבלת ראש משמעותית. אין קשר בין ממצאי הסיטי (שהינם תקינים) לבין חוש הריח

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח