ממצאים בבדיקת נוירולוג

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

06/01/2014 | 15:50 | מאת: בדוי

שלום ד"ר, בסיכום בדיקת נוירולוג הוא כתב: ממצאים: ערה. צלולה. ע. מוח תקינים. אין צניחה בניסיון המצב. ללא דילדול בשרירי כפות הידיים. טונוס בגפיים תקין. כוח גס דיסטלי ופרוקסימלי ב4 הגפיים. החזרים הופקו עם ערות קלה בידיים ופיקות דו צדדי. טרמנר חיובי קצת משמאל. בבינסקי, צדוק לא הופקו. ללא קלונוס. תחושת כאב שמורה. בהליכה גוררת רגל ימין. לסרג שלילי. נישלחתי לבדיקת נוירולוג זו בעקבות כאבי גב ובלטי דיסק בגבהים L4-L5-S1, D2-3, D9-10. בלטים בעמוד השדרה המותני הם בלטי דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי. בלט D2-3 בלט דיסק ימני הגורם ללחץ על חוט השידרה בחלקו הימני ופוחס אותו מעט ללא עדות למיאלופטיה. ובלט דיסק D9-10 ללא עדות ללחץ על חוט השדרה. ביצעתי בדיקת EMG NCS ברגליים שהתוצאות: חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספומטנית בפיזור שורשי L5-S1. יש לציין שיש לי חולשה ברגליים ונימולים עד כדי מצב שאני בקושי הולכת מספר צעדים.. לא יכולה לעמוד הרבה זמן. מה הם ממצאי הבדיקה? מה זה אומר? האם זה תקין?

06/01/2014 | 21:24 | מאת: ד"ר חן הלוי

אני מצטער אך איני יכול לפרש נוירולוג אחר או להחליף ייעוץ פרטני. יש כאן מגוון של ממצאים שלא כל כך מתחברים. את צריכה לחזור לנוירולוג שיתן לך הסבר מלא על ממצאיו

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח