תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

01/11/2013 | 09:38 | מאת: שלמה

שלום. נשלחתי ל MRI בגלל טשטוש ראיה בעין שמאל אשר מתרחש בתדירות של אחת לחודשיים בערך. בנוסף אני סובל ממיגרנה שמתחילה בשן שמאל וממשיכה לכוון האוזן והעין השמאלית ושריפה ברקה באותו הצד.המיגרנה מופיעה בצבר של מספר ימים ואחכ הפסקה של מספר ימים עד חודש.בזמן התקף מיגרנה אני בולע זומיג 2.5 mg. אני מטופל בליריקה 300mgx2 ומיקרופירין 100mgx1. תוצאות ה MRI: הגומה האחורית נראית תקינה. אוטם לקונרי בראש הגרעין הזנבי משמאל. מוקדים היפראינטנסיים מרובים ב-T2 בחומר הלבן במוח משני הצדדים. כנראה על רקע מיקרואנגיופתי. אין לראות פתלוגיה במהלך הטריגמינוס. קים אות זרימה תקין בכלי הדם האינטרה קרניאלים הגדולים. אין לראות הידרוצפלוס. קו האמצע שמור. כמו כן: אקו לב ובדיקות מאמץ תקינים. אולראסאונד של עורקים צווארים גם היה תקין. אשמח לשמוע דעתך.

01/11/2013 | 21:15 | מאת: ד"ר חן הלוי

לצערי אינני יכול להתייחס לתוצאות בדיקה פתולוגית מבלי לעיין בצילומים. בגדול הממצא של נגעים בחומר הלבן הינו בלתי ספציפי ויכול להיות חסר חשיבות. יחד עם זאת מדי פעם מדובר בבעייה יותר רצינית הדורשת התייחסות- במיוחד אם יש תסמינים חדשים לאחרונה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח