קונטרקטורות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

11/06/2011 | 11:54 | מאת: עדי

אבי (85) לאחר ניתוח אוסטין מור בירך-החלפת חלק הירך.לאחר הניתוח לא יכל לישר את רגליו, והישור עוד פחת במשך כ-3 חודשים בהם לא יכל ללכת עקב פצע לחץ בעקב שכרגע מתרפא. הוא מקבל PKMERZ בשל הפרעה בתנועה שככל הנראה נוצר לאחר ארוע מוחי מסוים. רופא אורטופד מומחה אומר שהגידים התקצרו אחר הניתוח. רופא נירולוג שבדק אותו אמר רק לשמר טווחים ולהפעילו. כשמישרים לו את הרגלים בקושי מתישרות 45 מעלות.והוא טוען לכאב בפיקת הברך. האם יש משהו לעשות או שמא קיצור הגידים שהתרחש ברגליו לאחר הניתוח הוא פרמננטי?

11/06/2011 | 21:06 | מאת: ד"ר חן הלוי

אם יש קונטרקטורה המצב אינו הפיך. ניתן לברר זאת בבדיקה הנוירולוגית.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח