שבץ מוחי ומנינגיומה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

21/11/2019 | 01:40 | מאת: שירי

שלום פרופ אוריאל, אודה לך מאוד על מענה. אימי בת 72, תקופה של שנה שחשה חוסר יציבות קל , טישטוש ראייה, וסחרחורות מדי פעם. לפני שבועיים זה החמיר מאוד, לא יכלה אפילו לעמוד לבד. לקחנו אותה למיון שם נבדקה נורולוגית (בדיקה פיזית תקינה) וסיטי שהראה מנינגיומה, ועוד "פס" לדברי הרופאים. נשארה לאשפוס במהלכו נעשו הרבה בדיקות, לאחר סיטי חוזר אמרו שלדעתם ה"פס" זה שבץ מוחי קל שעברה, וקיימת מנינגיומה. ניורוכירוג החליט שאי אפשר לנתח כרגע. ניתן לה דילול דם , אספרין, השתחררה לאחר שבוע עם המלצה לMRI בעוד כחודש (תור שהיה קבוע לה עוד לפני הביקור בביה"ח), ומעקב במרפאות שבץ נויורולוגיה וכו. שאלתי היא כזאת, האם זה בסדר ששוחרה ללא MRI, וזה אכן נשמע תקין לעשות רק עוד חודש? יש לה שיפור קל בתסמינים לעומת זמן האישפוז, מסוגלת לעמוד ולהתהלך קצת, סחרחורות וראייה עדיין לא בסדר. אציין גם שלא היו לה שום סימנים נוספים מלבד אלו, לא כאבי ראש, לא נימול, לא כלום חיצוני או פנימי. האם האבחנה של "כפי הנראה שבץ", ו "מתאימה למנינגיומה" זו אבחנה חד משמעית? מה עליה לעשות? חשוב לנו למנוע חלילה שבץ רציני יותר, אין לה שום גורמי סיכון לשבץ וחיה בריא. אודה לך על הכוונה... עיצה... בבקשה, מאוד מבולבלים.

לא תמיד ניתן לאבחן ארוע מוחי בוודאות מלאה. אני מציע להמשיך בירור וטיפול כפי שהומלץ בבית החולים ולהמשיך מעקב אצל נוירולוג וסקולרי. ההחלטה לגבי המנינגיומה צריכה להתצקבל על ידי נוירוכיררוג.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח