שבץ קשה בעורק הבזיליארי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

10/11/2019 | 15:23 | מאת: דנה

אמי, בת 72, עברה לפני 3 חודשים שבץ בעורק הבזיליארי עם פגיעה בשני צידי התלמוס ובמוחון. הייתה מחוסרת הכרה עד לפני כשלושה שבועות, מאז החלה להיות יותר מודעת באיטיות. היא מחייכת, פותחת פה ומוציאה לשון באופן מכוון לבקשות שלנו. מרימה ידיים ורגליים לבקשות( גם להרמת חלקים שונים בגפיים, כגון זרועות, כתפיים לבקשה מפורשת), מאגרפת יד לבקשה, לוחצת יד ומרפה לבקשה. בזמן פיזיותרפיה מצייתת לבקשות הפיזיותרפיסטית. היא עם טרכסיוטום, מנסה לומר מילים בודדות אך לא ניתן להבין. הצלחנו להבין שענתה כן ולא ואמרה שהיא עייפה, אך היא לא מדברת באופן קבוע. לעיתים מהנהנת בראש לכן ולא כתגובה לשאלות שלנו, אך לא באופן קבוע. מרימה אצבעות לבקשה, למשל אם אבקש שתרים 3 אצבעות, תרים 3 וכן הלאה. הצליחה פעם אחת להעביר מסר שרוצה שיורידו לה הזונדה. במהלך היום לא מנסה לתקשר איתנו או לדבר, לעיתים מגיבה לשאלות שלנו ולעיתים לא. לא מצליחה לפקוח עיניים למרות שמנסה, הבנתי שהאישונים עדיין מורחבים. מה מצב ההכרה בו היא נמצאת כיום? האם יש משהו שניתן לעשות כדי לשפר את המצב? מי הוא בעל התפקיד שיכול למצוא דרך לתקשורת איתה?

לצערי נראה כי מדובר בפגיעה נוירולוגית משמעותית. חשוב להתיעץ עם נוירולוג מטפל לגבי סיכויי ההחלמה והפוטנציאל השיקומי בהתאם לממצאי הבדיקה הנויורלוגית ובדיקות ההדמיה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח