חוות דעת לגבי מחקר שבו הנמוך מ-100 מ"ג/ד"ל מגביר סיכון לשבץ המורגי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

05/07/2019 | 23:21 | מאת: א.ר

שלום רב, ברצוני לברר לגבי המחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Neurology שבו נמצא כי נשים עם רמות כולסטרול LDL הנמוך מ-100 מ"ג/ד"ל עלולות להיות בסיכון מוגבר לשבץ מוחי המורגי. הרי ההמלצה כיום שהרמה תהיה נמוכה מ- 100 מ"ג/ד"ל . תודה רבה.

קשר בין רמות LDL נמוכות לסיכון לדמם תוך מוחי ידוע מזה זמן רב. עם זאת התועלת שבאיזון LDL למניעת ארועים טרומבוטים גבוהה באופן ניכר. נראה גם מהספרות כי סטטינים למרות פעילותם על הורדת כולסטרול עשויים למנוע במידה מסוימת גם דמם תוך מוחי. בסופו של דבר ההחלטה על האיזון המיטבי צריכה להנתן על ידי הרופא המטפל בהתאם לגורמי הסיכון לשבץ איסכמי או דימומי צריה להנתן על ידי הרופא המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח