נטילת אספרין עקב אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

15/04/2019 | 12:48 | מאת: ענת

לרופא שלום. אני אשה בת 64. פנסיונרית. בריאה בדרך כלל. אך נוטלת סימבסטטין של 10 מיליגרם. (מאוזנת )וכן קרדילוק של 5 מיליגרם ( דופק לעיתים מהיר. ה CT של הראש היה תקין למעט שורה שאמרה : איזורים היפודנסיים עדינים מאוד בחומר הלבן העמוק פרא ונטריקולרי דו צדדי לא ספציפיים. (ככל הנראה על רקע מיקרואנגיופתיה) . בנוסף: עשיתי אולטרה סאונד של עורקי צוואר שהיה תקין למעט המשפט: ( מתחת לכותרת של צד שמאל ):קרוטיס פנימי נצפו רבדים טרשתיים היפראקוגניים קלים במוצא העורק , נרשמה זרימת דם תקינה . בסיכום נכתב: רבדים טרשתיים היפראקונגיים קלים במוצא העורק הפנימי משמאל ללא הפרעה המודינמית. רופא המשפחה רוצה שאקח אספרין של 100 מיליגרם ליום ואילו הנוירולוגית אומרת שאין צורך. מהי דעתך ?

על מנת להחליט לגבי הצורך בטיפול יש להתבונן ישירות בבדיקות ההדיה לרבות הCT והסונאר וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח