עצה למטופלת טריה וכואבת

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

24/09/2019 | 19:25 | מאת: זיוי

שלום רב, אני בת 40. שני ילדים מהריונות ספונטניים. לידה שקטה בשבוע 38 לפני כמעט שנה. כנראה חבל טבור. בעברי המון הפלות וגם הפסקת הריון בשבוע 15 עקב מום בעובר. כל הבדיקות תקינות - קריוטיפ, קרישיות, צילום רחב והיסטרו׳ תקין. בשל גילי והנסיבות לא רציתי לחכות הרבה זמן והתחלתי בשתי הזרעות ועכשיו ivf. טופלתי בגונאל אף 300 שהניב הרבה זקיקים והעלה את רמת האסטדריול מעלה מעלה, בהמשך הטיפול הורד המינון קצת והומשך בפרוגבראריס. צטרוטייד ודקפפטיל להשארת ביוץ. הושגה תגובה שילתית חזקה. אסטדריול מעל 15000, נשאבו 19 ביציות היו 11 הפריות תקינות. הוחזרו שני עוברים איכותיים ושניים הוקפאו. החזרה ראשונה נכשלה. כתב מצפה לבטא לאחר החזרת מוקפאים בני 3 ימים. שאלתי היא לגבי ההמשך- אני מעוניינת למקסם את הטיפול- בשל הנסיבות ובשל הגיל- האם כדאי לעבור יש לPgs ? ואם כן עדיף להחזיר טריים לגדל ליום חמש לעשות PGs ולהקפיא? או לוותר על החזרת טריים באותו זסבב לגדל את כולם ליום חמש ולבצע Pgs? ובנוסף האם יש לך תובנות אחרות בקשר למקרה שלי? תודה רבה מראש על הזמן ותשומת הלב.

26/09/2019 | 00:20 | מאת: פרופ' משיח שלמה

היות ואת בת 40 ועם זאת מגיבה מצוין, הייתי מציע PGS שמבוצע בעוברים בני 5 ימים שמוקפאים עד קבלת התשובה.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות