היריון ושפעת חזירים

דיון מתוך פורום  שפעת

09/01/2011 | 00:52 | מאת: רום קינמון

שלום, אני בשבוע 36 להריוני. מזה כחודש אני עם תסמיני של תשישות וכאבי שרירים, כאבי גרון ואזניים, שיעולים נוראים ומלאי ליחה, נזלת בשלל הצבעים וקושי בנשימה. החל מיום שישי האחרון הצטרפו החום (38 מעלות שיורד רק באקמול וגם אז לוקח לו שעתיים וחוזר אחרי 3 שעות לערך) וההקאות. הרופאים במרפאה שלי מתעקשים שזה ויראלי. 1. האם אוכל לדרוש לעשות בדיקת דם או כל בדיקה אחרת שיכולה להוכיח כי אכן נדבקתי במחלה? 2. האם המחלה יכולה לפגוע בעובר? אני נורא מודאגת מההשפעות שלה על העובר. 3. אני אמורה ללדת בעוד 3 שבועות בקיסרי. אם אכן נדבקתי במחלה, האם כדאי להקדים את הניתוח בשבוע כדי לסיים את ההירין ולהתחיל בטיפול? 4. האם יש טיפול לנשים בהיריון? תודה

09/01/2011 | 06:15 | מאת: שלום רום קינמון,

שלום רום קינמון, 1. אכן, תאור מחלתך מזכיר זיהום נגיפי של דרכי הנשימה העליונות. יחד עם זה, משך התסמינים מעל חשד גם לסיבוך חיידקי (כגון ברונכיטיס או סינוסיטיס) 2. בד"כ נגיפים שגורמים למחלות אלו אינם פוגעים בעובר. 3. תאור מחלתך איננו מהווה סיבה מקובלת להקדמת הלידה. 4. לרוב הזיהומים הנגיפיים של דרכי הנשימה העליונות אין טיפול ייעודי. במקרה של סיבוך חיידקי (כגון ברונכיטיס וסינוסיטיס) ניתן לשקול מתן טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

09/01/2011 | 06:45 | מאת: רום קינמון

לגבי טיפול אנטביו' - ניסו לתת לי אוגמנטין ובתגובה התחלתי להקיא ולשלשל די בהקצנה. אני מעדיפה לא לקחת את האנטיביוטי' למרות כאבי הגרון שמתחילים להתפתח בשנית. יום טוב, ימית

09/01/2011 | 06:45 | מאת: רום קינמון

לגבי טיפול אנטביו' - ניסו לתת לי אוגמנטין ובתגובה התחלתי להקיא ולשלשל די בהקצנה. אני מעדיפה לא לקחת את האנטיביוטי' למרות כאבי הגרון שמתחילים להתפתח בשנית. יום טוב, ימית

מנהל פורום שפעת