חיסון שפעת לאחר כריתת טחול

דיון מתוך פורום  שפעת

05/01/2011 | 18:59 | מאת: רינת

שלום רב. בני עבר ניתוח לכריתת טחול[עקב תאונה] לפני חודש. האם נכון לחסנו עכשיו ,והאם ישנן תופעות לוואי עליהן עלינו לתת תשומת לב מיוחדת. תודה

שלום רינת, א. אין מניעה שאדם שעבר כריתת טחול לפני חודש יתחסן עתה כנגד שפעת. ב. לחיסון השפעת יש תופעות לוואי אפשריות רבות, שחלקן שכיחות וקלות וחלקן קשות ונדירות. להלן רשימה לדוגמא: 1. תופעות מקומיות שכיחות כגון אודם, נפיחות, שטפי דם ו/או קשריות תת עוריות, וכאבים במקום ההזרקה; ותופעות כלליות שכיחות כגון חום, הרגשה כללית רעה, חוסר תיאבון, חולשה, עייפות, הזעה, צמרמורת, כאבי ראש, כאבי שרירים, וכאבי פרקים. תופעות אלו- שחולפות בד"כ בתוך יום יומיים- עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:100 ל- 1:10 מתחסנים. 2. תופעות פחות שכיחות- פריחה וגרד שעלולות להתרחש בתדירות של בין 1:1000 ל- 1:100. 3. תופעות נדירות- כאבי עצבים, תחושת נימול, התכווצויות, ירידה חולפת במספר הטסיות בדם ותגובות אלרגיות- לרבות הלם אנפילקטי, עלולות להתרחש בתדירות של בין 1:10000 ל- 1:1000. 4. תופעות נדירות מאד- Vasculitis עם פגיעה כלייתית, Erythema multiforme, Neuritis, Encephalomyelitis ו- Guillain-barre Syndrome. הסיכוי לכך הוא פחות מ- 1:10000. הרבה בריאות אפי

06/01/2011 | 11:56 | מאת: רינת

ד"ר הלפרין, תודה על תשובתך המפורטת שמעלה שאלות נוספות... החשש כמובן הוא מכל התופעות הנדירות יותר, האם הן פוגעות באוכלוסייה עם מאפיינים בריאותיים מסויימים כגון בעיות כליות, או בעיות נירולוגיות? שוב תודה

מנהל פורום שפעת