שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/12/2011 | 17:22 | מאת: נטע

אני מצטערת אם זה לא במקום כי זה לא קשור לפורום. קראתי כאן מהמקום של בעיות עם אוכל והרגשתי שהמענה שלך קרוב ועדין וקיוויתי לפנות בשאלה קצת אחרת. מה גם שקיבלתי איזה רושם של עיסוק נשי מצידך בהפרעות אכילה ובהפלות וחשבתי שאולי יהיו לך דברים לומר. סליחה אם חרגתי. הגוף שלי מתנהג כאילו עברתי פעם תקיפה מינית. גם הנפש, אפשר לומר. אבל הזיכרון וההיגיון הבריא שלי לא. הפיצול הזה מבלבל ואני לא מצליחה להבין אותו. יכול להיות שהגוף שלי ממציא חוויה? הוא כואב, נרתע ממגע, מעלה בי חרדה נוראית בכל הנוגע למין ומיניות. בסיטואציות מיניות אני מרגישה כאילו הוא לא שייך לי, עולים בי תסריטים נוראיים למה שעומד לקרות. גם הנפש פצועה, מלאה בחרדות ודיכאון. כביכול הכל מתיישב טוב עם הסיפור הזה, שבעצם לא היה. אני מרגישה שהשתגעתי והגוף חווה דברים של מישהי אחרת. מה הולך איתי? (ואם בכל זאת לקשר לנושא הפורום, הגוף שלי זר והייתי רוצה שיעלם. שיפסיק.)

שלום נטע, וטוב שכתבת. את מתארת תחושות של ניתוק מהגוף ושל חרדה שאכן אופייניות לנפגעות תקיפה מינית. אני יכולה להגיד שני דברים בהקשר הזה. האחד הוא (ואני מקווה שלא להבהיל אותך), שתקיפה מינית פעמים רבות "נמחקת" מהתודעה שלנו במנגנון שנקרא דיסוציאציה. נפגעות רבות נזכרו בפגיעתן רק לאחר שנים רבות. במובן זה ייתכן שהתרחשה פגיעה שאינה נגישה לך בזכרון אלא רק בתגובות הגוף. אפשרות שניה היא שנושא המיניות נתפס אצלך כמסוכן מבלי שהתרחשה פגיעה מינית בעברך, אלא מתוך תשומת לב שלך ורגישות לנושא. כדי להסביר אתן דוגמא מאנשים שחווים חרדת טיסות. ישנם אנשים שחוששים מטיסות, חולמים על התרסקות מטוסים וחווים התקפי חרדה בטיסה, וזאת מבלי שהם נכחו אי פעם בתאונת מטוס. התוכן פשוט "נדבק" אליהם או שהם "נדבקו" אל התוכן. לפעמים ניתן לקשר את התוכן של התרסקות מטוסים לעברם ולתפיסותיהם ולפעמים לא. אז ייתכן שקרה משהו בעברך שאינך זוכרת כעת, אך ייתכן גם שהנפש שלך מסיבות שעדיין לא ידועות לך ואולי גם לא תהיינה ידועות, ה?ב?חינה במורכבות שיש במיניות ובפוטנציאל לפגיעה שהיא טומנת בחובה,ומגיבה אל הנושא בחרדה. כך או כך, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להקל על התחושות הקשות. אם הן משפיעות כך על חייך מגיע לך לטפל בהן מבלי קשר להבנה של מה גרם להן. מקווה שזה עוזר. הרגישי נוח לשאול עוד. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית