מצב רוח ואכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

16/12/2010 | 20:49 | מאת: דינה

אני בת 43, אכלנית כפייתית מעל 30 שנה. יש לי שאלה שמטרידה אותי. תמיד היו לי שינויים קיצוניים במצב רוח. כשהוא היה ירוד תמיד התנחמתי באוכל וכך עד היום. איני צריכה לספר לכם כמה זה משפיע על איכות החיים.זה נכון שעדיין לא ניסיתי טיפול רגשי רציני, אבל תהיתי, האם יכול להיות מצב של חוסר כימי מסוים במח שגורם למצב רוח הירוד? האם זה משהו שאפשר לשלול לפני שמשקיעים את הנשמה בטיפול התנהגותי? אני באופן אישי ניסיתי את התזונה המורכבת מפחמימות מורכבות, ויותר ארוחות קטנות (בפיקוח מקצועי), ניסיתי 5HTP להעלאת הסרוטונין במח וגם היפריקום. כל זה לא עזר לי. האם יכול להיות מצב שטיפול התנהגותי לא יעזור אם יש בעיה שהיא לגמרי פיסיולוגית? אולי אני קצת רוצה שתהיה בעיה כזאת...שתיפטר בעזרת כדור (אני יודעת שזה נורא!) תודה.

שלום דינה. המשאלה שהבעיה תפטר באמצעות כדור היא ברורה. יתכן שיש לך חוסר ויסות רגשי שיש לו בסיס פסיולוגי ושיש טעם להוועץ עם פסיכיאטר לבחון את האפשרויות התרופתיות לסייע לויסות הרגשי. עם זאת, סמפטומים הקשורים באכילה נרשמים בגוף באופן חזק, ולכן יתכן ואף סביר שגם אם ימצא שיש טיפול תרופתי לויסות רגשי עבורך, תזדקקי לסיוע והכוונה בפן ההתנהגותי על מנת למגר את האכילה הרגשית. מעבר לשני אלה, נראה לי שטיפול רגשי יכול מאד לסייע בתהליך, להזיז אבני נגף שמפריעות לתהליך, להבין קצת יותר מה הנפש שלך מחוללת ומה היא מנסה להגיד, ולהשתפר תוך הבנה של התהליך. ישנה רשימה של אפשרויות טיפוליות מתאריך 7.12.10 נשמע לי שאין לך מה להפסיד ויש לך הרבה מה להרוויח מפניה לטיפול. בהצלחה! גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית