האם חברה שלי אנורקסית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

12/09/2010 | 01:13 | מאת: יריב

שלום, לאחרונה מספר אנשים קרובים העירו לי שלדעתם החברה שלי סובלת מאנורקסיה, מה שלבסוף הביא אותי לפורום זה. עלי לציין שאנחנו מכירים יותר משנה אבל יוצאים רק כארבע חודשים ואין ספק שבשנה האחרונה היא ירדה לא מעט במשקל וגם ברה עליה שנה לא פשוטה מבחינה אישית. במצבה כיום אין ספק שהיא צריכה להעלות במשקל והיא שמעה את זה גם ממני וגם מחברים אחרים. להלן כמה נתונים בסיסיים: היא בת 30 בעלת מבנה גוף קטן וצר וגובה של 1.58 מטר. לצערי אין לי מידע מדוייק על משקלה והייתי שמח לדעת מה המשקל המומלץ לבחורה בנתונים האלה. היא מתאמנת באופן סדיר כחמש פעמים בשבוע כשעתיים כל פעם, בד"כ ביקראם יוגה או פילאטים ואירובי. לדבריה היא מאוד נהנית להתאמן והאימונים מסייעים לה להפיג את המתח לאחר העבודה. אין ספק שהנקודה הבעייתית היא התזונה שלה, היא נוהגת לאכול רק דברים בריאים וכמעט ללא שומנים ופחמימות, עיקר התזונה מבוססת על ירקות, גבינת קוטג' 1% שומן, יוגורטים ללא שומן, חזה עוף או דג רזה, ביצים וקופסאות טונה במים. כמו כן היא מרבה בשתיית נוזלים בעיקר מים תה או משקאות דיאט. למרות זאת עליי לציין שהיא אוכלת מס' ארוחות ביום ולא עושה רושם שבארוחות עצמם היא סופרת קלוריות, אבל היא נמנעת מלאכול בחוץ או לאכול אוכל שלא היא הכינה. אני די בטוח שהיא לא הולכת ומקיאה לאחר האוכל, כמו כן היא לא סובלת מדימוי עצמי נמוך ונכון לחודשים האחרונים המחזור שלה יחסית סדיר (ייתכן שגם בהשפעת הגלולות). בזמן האחרון דיברנו על הנושא מספר פעמים והיא יודעת שהדבר מפריע לי ולפחות כלפיי חוץ היא אומרת שגם בעינייה היא רזה מדי. על פניו עושה רושם שהיא עושה מאמץ להעלות במשקל אבל קשה לי לדעת מה קורה כשאני לא במחיצתה ומקריאה בפורומים הבנתי שחולות אנורקסיה משכללות את אומנות השקר. אשמח לקבל עצה או הפנייה לגורמים שיוכלו לעזור לנו בהתחשב בעובדה שהיא בוגרת ואין לי ממש אפשרות לכפות עלייה לראות רופא לפחות לא בשלב זה. תודה

שלום יריב. ניכר שאתה בקיא בפרטים הנוגעים לתזונה של חברתך. אני לא מצליחה להבין האם היא מצוייה במשקל שמסכן את בריאותה, אבל אם היא אוכלת מספר ארוחות ביום סביר שהיא לא בסכנת חיים. מה מפריע לך במצב הנוכחי? האם היא רזה מדי לטעמך מבחינה אסתטית? האם אתה חושש שהיא חולה? אני חייבת להודות שהדאיג אותי הניסוח שלך לגבי העובדה שאינך יכול לכפות עליה לראות רופא בשלב זה כי היא בוגרת. בת זוגתך בת 30, ואתם יוצאים ארבעה חדשים. בוודאי שאינך יכול לכפות עליה דבר, ולמעשה גם לא לדרוש ממנה. אתה יכול להביע דאגה, להציע פתרון ואם התנהלותה אינה נראית לך,או שהמראה שלה אינו לטעמך, אתה רשאי להפרד ממנה, אך בהחלט אין לך את הזכות להכריח אותה לטפל בעצמה, בפרט אם היא אינה מעוניינת בכך. אם עברה על זוגתך שנה קשה ואם היא ירדה במשקל בין אם מתוך הפרעת אכילה ובין אם מתוך הקושי שחוותה, אכן כדאי שהיא תטופל, אך שוב, לא כדי שאתה תהיה מרוצה מהמראה שלה ורגוע שהיא מטופלת, אלא כדי שהיא תרגיש טוב. בהצלחה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית