אכילה רגשית-כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

12/01/2010 | 19:05 | מאת: ילדה שמנה ועצובה:)

כל 16 השנים שחייתי, אהבתי לאכול,אבל עכשיו זה נהיה מוגזם. אני רוצה לשאול אותך האם יש להפרעה הזו קשר לכך שבמשפחה שלי מייחסים חשיבות רבה למשקל ולצורות אכילה? (ויש גם לא מעט הפרעות). מכניס אותי ללחץ לאכול לידם, מה שרק גורם לי לאכול הרבה יותר מהרגיל כשהם לא נמצאים... זו אשמתם או אשמתי? מה לעשות עם זה??

שלום לך טוב שפנית. היחס לאוכל במשפחה משפיע כמובן על איך שאנחנו מרגישים. אם במשפחה היחס לאוכל מורכב, זה הגיוני ביותר שתרגישי תחושות של חוסר נוחות מולם בנושא האכילה וגם מול עצמך. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול במרפאה ציבורית או פרטית, כדי להבין כיצד ומדוע האוכל הפך לנושא לא פשוט, ועל מנת לשנות זאת כדי שהמצב לא יחמיר. אין כאן עניין של אשמה כלל, אך יש לך את הכוח לקחת אחריות על המצב ולפנות למקום שיעזור לך להתחזק בנקודה הזו יש בפורום רשימת מרפאות ציבוריות ומרכזים לטיפול נפשי ואוכל גם לתת לך שם של מקום ספציפי בהתאם לצורך שלך במייל את מוזמנת לכתוב לי [email protected] גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית