אכילה רגשית בגלל חוסר מצב רוח

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/06/2016 | 07:34 | מאת: רינת

שלום רב. שמי רינת אני אחרי גיל 40 בימים האחרונים אני מרגישה חוסר אנרגיה ומצב רוח ובגלל זה אני הולכת לחפש הרבה אוכל במקרר אני גם די שמנה לא מצליחה לעשות דיאטה וזה הכל נובע ואני יודעת את זה מתוך המצב רוח הירוד שאני עוברת אני גם חושבת שאני אוכלת לא נכון ואני מאוד אשמח עם תוכלי לתת לי עצה או לכוון אותי מה לעשות? מה לעשות עם אכילה רגשית עקב חוסר מצב רוח? אני מאוד אשמח עם תוכלי לעזור לי ואני אודה לך על זה.זה פעם ראשונה שאני בפורום ומקווה שזה הפורום הנכון לשאול אל החוסר מצב רוח.תודה מכל הלב אשמח למענה יום נפלא.

שלום לך רינת, אכילה מוגזמת בגלל מצב רגשי היא תופעה מאד נפוצה. היא קיימת כיון שנוצר קשר אצל האדם בין מצב רגשי לבין אכילה שיוצרת הסחת דעת מהרגשות שקשה להכיל אותם וגם מנחמת.. בטיפול רגשי אפשר להבין את הקשר הזה ואת הסיבות שלו וניתן למצוא את הדרך לאלטרנטיבות התנהגותיות במצב של עומס רגשי. בנוסף, אם את מרגישה מצוקה רגשית כבר זמן לא מבוטל, כדאי שתפני לקבל עזרה רגשית מקצועית. סביר להניח שאם תטפלי בסיבות למצוקה, גם המצב עם האכילה ישתפר.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית