מחשבות אובססיביות על הגוף

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

15/07/2015 | 17:11 | מאת: ליאנה

שלום, לא מצאתי שום מקום אחר לפתוח את ליבי בו, ואני מרגישה שאם לא אעשה זאת אני אתמוטט... אני עומדת חודשיים לפני חתונתי. אני כ"כ נרגשת, אבל גם מאוד מאוד מפחדת. במקום לחשוב מחשבות נעימות על האירוע שיתקיים בחו"ל, אני רק חושבת על כמה רע לי עם הגוף השמן שלי. עד לפני שנה וחצי שקלתי כמעט 80 ק"ג (על 1.64 מ' שלי). עשיתי דיאטה לא מאוד נוקשה של 1200 קלוריות ביום וירדתי 13 ק"ג בשנה והייתי מאושרת מההישג. חזרתי ללימודי רפואה באוקטובר שעבר, ומאז המשקל רק הולך ועולה ואני מרגישה חסרת שליטה. עוד הצלחתי להכיל את המחשבות הטורדניות עד ללפני חודשיים, אבל מאז החתונה הולכת ומתקרבת והמחשבות לא נותנות לי מנוחה. אני מתחילה כל בוקר מחדש עם החלטת "מהיום חוזרים לדיאטה", ונשברת מקסימום לאחר 3 ימים. אני נשברת מרעב, אבל בעיקר מקשיים רגשיים. אני מרגישה כמו כישלון, כל דבר שאני מכניסה לפה אני חושבת 10 פעמים לפני, ובימים אחרים אני לא מפסיקה לאכול. אני מרגישה כ"כ לא טוב עם עצמי, שאני דוחה את נושא קניית השמלה שוב ושוב מחשש שלא אמצא שמלה שהולמת את מידותיי התופחות. הגעתי למשקל של 71 ק"ג שוב, ואני רק רוצה לצאת מהלופ הזה של השנאה העצמית ולחזור לאכול בריא ובמידה. יש לכן עצה בשבילי? כתובת לפתרון, לפחות חלקי?

שלום לך ליאנה, קראתי בעיון כל מה שכתבת ואני רוצה לומר לך שהתשובות שאת מחפשת נמצאות בשורות אלה. כל כך בולטת במה שכתבת המתח שאת שרוייה בו בתקופה האחרונה- הלימודים התובעניים, המתח סביב השינוי המשמעותי שיחול בחייך לאחר החתונה... האם יכול להיות שיש לך גם חששות או ספקות בשל ההחלטה להתחתן? כל אלה יוצרים קושי רגשי שבהחלט תורם להתפתותן של בעיות הקשורות לאכילה, במיוחד אם קיימת מועדות לכך. אני ממש מציעה לך לקבל עזרה מקצועית בתקופה הזו ולא לחכות, כיון שככל שמועד החתונה יתקרב את עלולה להרגיש קשה יותר ויותר וחבל שתתחילי כך את נישואיך . בטיפול רגשי שמתמקד בסיבות הפסיכולוגיות לקשיים שלך הקשורים לאכילה, תוכלי להבין וללמוד מה יוצר את הקשיים וכיצד את יכולה למגר אותם ולשפר משמעותית את איכות חייך. מאחלת לך כל טוב וחיים זוגיים מאושרים עם בחיר לבך,

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית