חולשה לסוכר שמובילה לבולמוסים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/09/2020 | 22:41 | מאת: לאה

שלום, לפני מספר שנים נכנסתי למצב בו אני אובססיבית על כל פיסת אוכל שאני מכניסה לפה.בזמנו ירדתי במשקל בצורה אינטנסיבית שגרמה למחזור החדשי שלי להפסיק וגרמה לעוד תופעות לוואי שונות. מאז התחלתי להיות מטופלת אצל מטפלת בהפרעות אכילה והמצב השתפר. הטיפול הפסיק אבל מה שאני מרגישה שאני לא מצליחה עדיין להשתחרר ממנו היא ההתמודדות מול הסוכר. אני מרגישה שברגע שאני מתחילה לאכול משהו שמכיל סוכר אני לא מצליחה לעצור ואוכלת עד לתחושת הקאה. השאלה שלי היא מה ההתמודדות הטובה ביותר? להמנע בצורה מוחלטת או לא? כי כשאני אוכלת זה אף פעם לא נגמר במנה נורמלית ותמיד הופך לבולמוס. תודה מראש ! !

שלום לך לאה. באופן עקרוני אני מעדיפה תמיד לא להמנע לחלוטין ממזונות מסוימים שיש רצון לאכול אותם. הסיבה לכך היא שהימנעות הרבה פעמים מגיעה לנקודת שבירה שבה אוכלים הרבה מדי מאותו מזון שנמנעו ממנו זמן רב. במקרה של סוכר, יש לנו מספיק סוכר במזון גם בלי לאכול מזונות ממותקים עם סוכר לבן מלאכותי וניתן לאכול מאכלים מתוקים גם באופן טבעי כך שהצורך או החשק למתוק יכולה להגיע לסיפוקה גם ממאכלים טבעיים שמכילים סוכר.כך שזה גם בריא מאד להימנע מתוספת סוכר עד כמה שניתן. אם את אומרת שכל אכילה של מתוקים גורמת לך לבולמוס אכילה אז נראה לי שעדיף להימנע.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית