רעבה אך לא מצליחה לאכול בגלל לחץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/04/2017 | 15:39 | מאת: אופאל

שלום בחודשיים האחרונים אני לא מצליחה לאכול כשאני בסטרס למרות שאני מאוד רעבה. הבנתי ממקור שקראתי בגוגל שסטרס יכול לגרום לתחושת אובן רעב או משו. אבל יש מצבים שאני כן מרגישה רעב ובכל זאת כשהאוכל ניכנס לפה אני כאילו לא רעבה. ולא אני לא אנורקסית. פשוט בלחץ. מה ניתן לעשות?

אופאל שלום. ללחץ נפשי יש כמעט תמיד השפעה על האכילה והתיאבון. במצב לחץ עוברים על הגוף תהליכים פיזיולוגיים שעלולים לגרןם לאי יכולת זמנית לאכול או אי תיאבון. אז ראשית, אם זה לא מאד שכיח זה לא נורא אם את מקפידה לשתות די נוזלים. אם זה שכיח, אני ממליצה שתלמדי טכניקות להפגת לחצים או שתעשי פעילויות שאת יודעת שעוזרות לך להפיג מתח.לדוגמא: ספורט, יוגה,מדיטציה, הליכה בים, אמבט חם, למעשה כל מה שעוזר לך.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית