תשובה בנוגע לאכילה רגשית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

13/02/2017 | 11:57 | מאת: אוסנת

קודם כל אני נורא מעריכה את התשובה שלך וההתייחסות האמיתית והמושקעת לנושא. סיפרתי רק עוד חלק מהדברים זה ככ ארוך ומסובך יותר. הייתי בטיפולים שונים אחרי שהשתחררתי אבל הפסקתי כי אני לא רציתי. כיום ההורים שלי רוצים לקחת אותי באופן פרטי לפרו גור. אני הייתי מאושפזת גם בילדים אצל שטיין לפני. אבל כן מאוד חשוב לי לדעת אם זה בולמוס ולמה זה קורה? אשמח אם תעזרי לי בנושא הזה. השאלה הזאת מאוד מאוד מטרידה אותי ואני מפחדת מזה מכך דבר אחר. כי האכילה שלי הייתה ככ שונה פעם. לכיוון של האנורקסיה ולא להפך. אם פעם יכולתי להסתכל (סתם דוגמא- ) על הרכים בויקיפדיה של האמורקסיה וגם כי הייתי מאובחנת בזה.. ולהגיד עך כל אחד זה יש לי וזה יש לי. היום אני יכולה להסתכל על של אכילה רגשית ולהגיד על הרוב יש לי. למה זה התשנה? ואני לא יכולה להפסיק לחשוב על אוכל ולרצות לאכול

לאסנת שוב שלום, במקרים רבים בהם אדם סובל מהפרעת אכילה כלשהיא,מופיעים סמפטומים שונים של הפרעות בנוגע לאוכל: אכילה בלתי נשלטת, שאורכת ממספר שעות עד מספר ימים, אכילה בלתי נשלטת שלאחריה יש הקאות או פעולות אחרות שנועדות כאילו לנקות את האדם מהאוכל שאכל, הפסקת אכילה לזמן מסויים, עיסוק מוגזם בספורט , אכילה בררנית של סוגים מסויימים של מזון בלבד, עיסוק מוגזם בתזונה ועוד סמפטומים שונים ומגווונים שכולם מצביעים על כך שהאדם מתמודד עם בעיות רגשיות משמעותיות אשר האדם מתקשה למצוא להן פתרון ומתקשה להתמודד עימן ובמקום זה מבטא את הקשיים ביחסיו עם האוכל והאכילה. אני באמת חושבת שמה שחשוב עבורך נכון לעכשיו הוא לקבל עזרה רגשית מתאימה ולא לבזבז את כוחותיך בהגדרה כזו או אחרת של הפרעת האכילה שאת סובלת ממנה. אשמח לעזור במה שתראי לנכון, רינה בלום.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית