היצרות בעורק לא דומיננטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/04/2009 | 06:31 | מאת: JOSH

בעקבות ארגומטריה חיובית , בוצע צינתור וירטואלי ונמצאה היצרות 80% בעורק ימני "לא דומיננטי". בבדיקת הקרדיולוג לאחר מכן נאמר לי כי אין צורך בהתערבות ו/או תרופות , מכוון שאינני סובל מסימפטומים בנושא.הנני ספורטאי בן 59 בריא 1.70 גובה 71 ק"ג, כלסטרול ול"ד תקינים ואיני סובל מבעיות כלשהן.הותר לי להמשיך לעסוק בספורט. שאלותי : 1. האם הגוף יכול ליצור "עצמאית" מעקפים לעורק "סתום" ? 2. מהן הסכנות (אם יש) בהמשך פעילותי הספורטיבית ?. 3. מה "אחוש" ברגע שהעורק יסתם (אם יסתם) סופית ?.

21/04/2009 | 13:51 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום Josh, בנסיבות שאתה מתאר יתכן שאין הכרח לפתוח את ההיצרות באופן מיידי בחדר הצנתור. עם זאת, אם מדובר בהיצרות על רקע טרשת העורקים הכליליים, יש מקום לשקול טיפול תרופתי מונע. פעילות גופנית סדירה בהחלט מומלצת, אך עליך להיות ער להופעה של תלונות כגון: כאב או לחץ בחזה, קוצר נשימה, או עייפות קיצונית במהלך הפעילות, ובכל מקרה להיות במעקב רפואי אחת לשנה לפחות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים