הערכה קרדיולוגית לקראת השתלת כבד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/04/2009 | 17:55 | מאת: אביה רוזנפלד

בבדיקת מיפוי לב: טליום ספקט דיפרידמול נמצאה עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה קלה, באזור קטן, בדופן פוסטרובזלי ואינפרוספטלי בבסיס, בהתאמה לפיזור ה-RCA, בעקבות מתן דיפרידמול משולב עם מאמץ, ללא תעוקה או שינויים באק"ג אין לנבדק עבר קרדיולוגי למעט ארועי לב אצל הוריו. אבקש הערכתכם לקראת ניתוח השתלת כבד והאם לאור הממצאים יש לעבור צינתור לצורך הערכה קרדיולוגית לפני השתלה/ניתוח.

19/04/2009 | 19:37 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום מר רוזנפלד, מדובר בשאלה מורכבת אצל חולה מורכב, והמענה המלא חורג מיכולות האתר. עקרונית - לפני ניתוח השתלת כבד נדרשת הערכה קרדיולוגית שמביאה בחשבון את גיל החולה, תלונות החולה, הערכה כוללת של גורמי הסיכון, ובדיקות עזר שונות. לגבי מיפוי לב עם דיפירידמול - יכולת הניבוי של מיפוי כזה יכולה להיות מעט מוגבלת בחולים עם מחלת כבד כרונית. בדרך כלל - בחולים ללא תלונות, עם הערכת סיכון כוללת נמוכה לאירועי לב, ממצא של איסכמיה קלה באיזור קטן איננו מחייב בהכרח צנתור אבחנתי או טיפולי לפני ניתוח. את ההחלטה הפרטנית בעניינו של החולה צריך לקבל בשיתוף עם הקרדיולוג המטפל והכירורג המנתח.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים