אי ספיקת לב - גודש ורידי צוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/09/2016 | 17:36 | מאת: יקי

שלום רב , אני חולה באי ספיקה דיאסטולית . בביקורי אצל הקרדיולוג הוא כתב במכתב הסכום " גודש ורידי צווארי 4 ס"מ " אודה לך אם תואיל נא להסביר לי מה אומר הביטוי הנ"ל , וכן מה המשמעות בהקשר הספציפי שלי ? תודה מראש יקי

גודש בורידי צוואר אופייני לאי ספיקת לב ימנית ( ויכול להופיע גם במצבים אחרים ) , כשיש לחץ גבוה במדורי הלב הימניים יכול להיות גודש בורידי הצוואר, בצקות ברגליים, הגדלה של הכבד. באי ספיקה דיאסטולית עולים לחצי המילוי בחדר שמאל והביטוי יהיה בעיקר קוצר נשימה וקושי במאמץ בגלל שינויים הנגרמים " אחורנית" בריאות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים