הסבר על פענוח מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/03/2016 | 17:23 | מאת: דן

שלום רב, ביצעתי את הבדיקה עקב כאבים בחזה,לא כאבים חזקים יש לציין. לוקח תרופות ללחץ דם, פרופיקס להפרעות קצב. למרות שאין הפרעות קצב כרוניות(היו מספר ארועים קטנים של פרפור בכמה שנים). ופרדקסה לדילול דם. בהמלצת פרופסור בכיר הופנתי למיפוי לב. אני קצת לא יודע איך לרשום כאן את התוצאות אז אני מתנצל מראש. אקג במנוחה:תקין בזמן דיפרידמול:ללא צניחת ST פרופוזיה מיקלרדאלית - הודגם פגם מילוי קל והפיך חלקית באזור אינפרו-אפיקלי.LAD אסכמיה קלה,אין אוטם.אשמח אם תסביר לי מה זה אומר. summed stress score 3 -4.4% summed rest score 1 -1.5% summed difference score 2 -2.9% תפקוד חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר דיפרידמול ובמנוחה.התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה ובמנוחה ולאחר דיפירדימול. בסיכום נרשם: הבדיקה בוצעה עם דיפידרימול ומאמץ עקב: אי יכולת של הנבדק לבצע מבחן מאמץ מלא. ופה יש משהו שלא הבנתי, עשיתי את הבדיקה ושאלו אותי אם אני יכול יותר מהר במאמץ ואמרתי כן ועשיתי.סה"כ 8 דקות.האם תוכל להסביר לי מה זאת אומרת? תגובה קלינית:לא אסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית:לא אסכמית איכות ההדמיה:טובה המיפוי:לא תקין קרוב לוודאי.מה זאת אומרת? ממצאי המיפוי:1.חשד לאסכמיה קלה מאד באזרו אינפרו-אפיקלי.הממצא גבולי.קטן מ 5% מדופן החדר השמאלי.מתאים לתפוצה של LAD DISTAL. 2.לא הודגמה הפרעה בפרפוזיה באזורים אחרים. 3.התככוצותו הגלובלית והאזורית של החדר השמאלי תקינה. שכחתי לציין אני בן 63.האם יש צורך בצינתור? האם יש צורך באיזה שהם פעולות? אני מודה לך מראש,מצטער אם זה מסורבל.

הופנית למיפוי ע"י " פרופסור בכיר " אז מן הראוי שתחזור אליו עם תוצאות הבדיקה ותקבל הסבר על תוצאותיה ובכל זאת - בצעת מיפוי עם דיפירידמול ולא במאמץ כי מישהו התרשם שאתה לא יכול לעשות מאמץ. בבדיקה עם דיפירידמול אין חשיבות לזמן ואם אתה יכול לעשות מאמץ יותר גדול בבדיקה יש חשד שאזור קטן בחדר שמאל, אזור שמסופק ע"י העורק הקדמי היורד בקצהו בזמן מאמץ סובל מחוסר הספקת דם - אסכמיה. מאחר וכמות האסכמיה קלה מאד אין צורך קקוב לודאי בצינתור ,יש לטפל בגורמי הסיכון ואם יש לך כאבים בחזה בתרופות נוגדות תעוקה. והשאר יוסבר לך מן הסתם ע"י הקרדיולוג שלך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים