משמעות תוצאת LPa גבוהה מאד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/02/2016 | 08:03 | מאת: מושיקו

שלום וברכה, אני כבן 42 בד"כ בריא, צמחוני בשנים האחרונות ומקפיד על תזוה נכונה וכושר גופני. אבא שלי בגיל צעיר יחסית עבר ניתוח של 5 מעקפים. עברתי לפני כ 7 שנים בדיקה של בחינת הצרות העורקים (אני חושב שמדובר באולטראסאונד ודופלר של כלי הדם) והבדיקה יצאה תקינה (העורקים שלי נקיים). מגיל צעיר יש לי כולסטרול גבוה יחסית. לאחרונה ביצעתי בדיקת LPA (LPa (Lipoprotein a)והתוצאה 151.2 כשהגבול העליון של הנורמה הוא 30. RBC-Red Blood Cells - 4.43, Hemoglobin - 13,(תוצאה דומה של 3 הפרמטרים הנ"ל במשך שנים רבות) Hematocrit - 39, Cholesterol - 218 Triglycerides - 68, HDL-Cholesterol - 71 Non-HDL Cholesterol - 147, LDL-Cholesterol - 133.2 יש לצין שאני לוקח תוספי תזונה של ברזל, B12, D ועד לאחרונה גם אומגה 3. שאלתי היא לגבי התוצאות ובפרט לגבי ה LPA - האם יתכן שהוא פי 5 מהנורמה? האם לא תיתכן תוצאה שגויה? מה המשמעות של תוצאה זו מבחינתי? האם יש ביכולתי לעשות משהו כדי להביא אותו לערכי הנורמה? יש לצין שבעבר היו לי ערכי WBC נמוכים (במשך שנים רבות) שלאחרונה חזרו להיות בגדר הנורמה ומוצאי אשכנזי. המון תודה ויום נעים

אכן הרמה מאד גבוהה וגם כל פרופיל השומנים מעט גבוה. יש ספור משפחתי של כולסטרול מוגבר ? יש לך הסטוריה משפחתית של מחלות לב וסה"כ הסכון שלך לפתח טרשת עורקים מוגבר. נראה לי שאם דיאטה ןפעילות גופנית לא יורידו את רמות השומנים יהיה מקום לטפול בסטטין. בכל מקרה רמה כל כך גבוהה של LP a מצדיקה בדיקה חוזרת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים