מגבלות בבדיקות אצל בעלי עודף משקל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/01/2016 | 01:37 | מאת: ישראל

שלום האם יש הבדלים מבחינת יכולת הבדיקה ואיכותה בין בעלי משקל תקין לבעלי עודף משקל בבדיקות הדמיה של הלב בחשד לבעיה בעורקים הכליליים. השאלה נוגעת לגבי: צנתור וירטואלי אקו לב במאמץ מיפוי לב במאמץ ושאלה נוספת. האם הנושא של רמת הדופק רלוונטי רק בצנתור וירטואלי או גם במיפוי במאמץ ואקו במאמץ לרמת הדופק יש השפעה על הבדיקה ואיכותה? תודה רבה

נתחיל עם זה שעודף משקל הוא דבר לא בריא.. בצינתור וירטואלי זה לא משפיע באקו ובמיפוי זה יכול להפריע, באקו בעיקר יכולה להיות בעיה טכנית לקבל חלון אקוגני טוב. דופק נמוך רלוונטי בעיקר בצינתור הוירטואלי ,במיפוי ובאקו אין בעיה אם הדופק איננו איטי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים