אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/11/2013 | 18:03 | מאת: משה

בס"ד שלום רב לך לאחר תאונת דרכים שבה נגרמו לי שברים בעצם החזה(סטרנום) ובשלוש חוליות L3'L4'L5 ניבדקתי ע"י רופא משפחה ששמע איוושה ולכן הפנה אותי לבדיקת אקו לב. יש לציין שלאחרונה התחלתי להרגיש הרגשת לחץ בחזה וכאב גם ביד שמאל אלה התוצאות שקיבלתי: חדר שמאל -גודל תקין היפרטורפיה-ללא היפרטראפיה עליה שמאלית-מורחבת במידה קלה חדר ימין-גודל והתכווצות תקינים. עליה ימנית-תקינה. מסתם מיטרלי-תקין מסתם אאורטאלי- מסתם ביקוספידלי העלים מעובים ומסוידים. מפל לחצים מכסימלי 41 ממ"כ. מפל לחצים ממוצע 23 ממ"כ. קוטר אפיק מוצא חדר שמאל - 22 מ"מ. שטח המסתם לפי נוסחת ההמשכיות 1.3 ס"מר. אי ספיקה טריויאלית. מסתם טריקוספידלי- תקין. אאורטה- האאורטה העולה אינה מורחבת. קרום הלב - לא ניראה נוזל פריקרדיאלי. IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין. אבחנות וסיכום: Bicuspid arotic valve. Moderate aortic stenosis Good systolic LV function Dilared LV בנוסף אני סובל כ10 שנים מדרמטומיוסיטיס שפגעה בשרירים ובפרקים ובריאות. היות ואני מאוד מודאג אודה לך באם תפענח את התוצאה מה האפשרויות ? האם יש בעיה וניתן לטפל בתרופות? בתודה יצחק

יש לך מום מולד - המסתם האאורטלי(המסתם בין חדר שמאל לאבי העורקים) בעל שני עלים במקום שלושה ,המסתם מוצר בחומרה בינונית (יש קלה בינונית וקשה). אין לזה טיפול תרופתי דרוש מעקב באקו ,כשהיצרות המסתם הופכת קשה אז זה מחייב טיפול (החלפת המסתם בניתוח או בצינתור)

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים