שריפה בחזה שמקרינה לגב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/11/2020 | 23:08 | מאת: מנשה

שלום רב בן 55 בעל י״ד 150/100 וכולסטרול בדם. מטופל בקרדילוק בימים האחרונים סובל משריפה בחזה ובגב כיום ביצעתי א.ק.ג NSR ללא עדות לאיסכמיה וספירת דם תקינה רציתי לשאול האם יכול להיות שהשריפה בחזה מקורה בממצא לבבי? האם יכול להיות שמדובר בהתקף לב למרות שהא.ק.ג תקין. היית ממליץ על בדיקות נוספות? (עשיתי לפני שנתיים הולטר ואקו לב שיצאו תקינות) תודה מראש!

הרגשת שריפה יכולה בהחלט להיות קשורה גם ללב. האק"ג יכול לשלול התקף לב אבל לא שמקור השריפה בלב. ישנה בדיקת דם שנקראת טרופונין שיכולה להראות אם היה כרגע נזק ללב. אם התופעה ממשיכה יש לשקל בדיקת לב במאמץ- ארגומטריה או אקו במאמץ לשלול אסכמיה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים