פענוח תוצאת בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/11/2020 | 09:55 | מאת: רואן

שלום, אני עברתי ניתוח ASD לפני 9 שנים והכל בסדר ברוך השם. לאחרונה ביצעתי בדיקת אקו, לא ממש ברור לי מה כתוב בתוצאה (למרות שהרופא אמר לי שהכל בסדר גמור) 1. סינוס קורונרי מורחב, מה זה? והאם זה מסוכן? 2. חסם בצרור ההולכה הימני? זה אומר שהחשמל בלב עובד בצד שמאל בלבד?!!

הרחבה של הסינוס הקורונרי איננה מסוכנת חסם בצרור ההולכה הימני יכול להיות שלם או חלקי.רק בחסימה מלאה החשמל אכן עובר דרך הצרור השמאלי.

17/11/2020 | 14:26 | מאת: רואן

מה ההשלכות של חסימה חלקית או מלאה של הצרור הימני?? האם זה מסוכן? ואיך מטפלים בזה??

חסימה חלקית של צרור ההולכה הימני אין לה משמעות, חסימה מלאה יכולה להיות בעייתית אם מתפתחת חסימה גם בצרור ההולכה השמאלית - זה מצב שמצריך השתלת קוצב לב. איך מטפלים? אין דרך להשפיע על מערכת ההולכה רק כאמור בשלב הסופי עם קוצב לב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים