בדיקת אקו לב,,,,,,,,

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/11/2020 | 21:02 | מאת: רינה

שלום ד"ר דן, מזה כשנה ושמונה חודשים אובחנתי בבדיקת אקו לב במאמץ עקב לחצים באזור החזה,הבדיקה היתה תקינה למעט שיש כמות קטנה עד בינונית נוזל פירקרידאלי עלה החשד לדלקת קרום הלב טופלתי בכדורים הרגשתי רע ובביהח בוטל החשדנשלא היו ממדי דלקת ,עברתי את כל הבדיקות לבירור מי סיטי ועד בדיקות דם לכל המחלות למינהם והכל תקין, עוברת אקו לב כל שלושה ארבעה חודשים,לפני חצי שנה הוגדר חדר שמאל היפרדינמי עברתי הולטר לב ששם כן הראה הפרעות קצהב אך הרופא אמר שלא צריך טיפול תרופתי, החודש עברתי שוב שהיה תקין ברוב למעט: הודגמה אי ספיקה מיטרלית טריואלית ואי ספיקה טריקוספדילית מינמלית, IVC תקין הודגם תמט שיאפתי תקין, לחץ ריאתי סיסטולי מעורך 30+ראפ שווה 35 הכי הרבה היה לי 30, הודגמו שינויים רספירטוריים קלים בעקומת זרימה מיטרלית, שלא תוארו בבדיקה קודמת, ובכל בדיקה רשום: לא הודגמו סימני לחץ על חללי הלב,ולציין שתפקוד החדרים תקין ומורפולוגיה תקינה של מיסתמים יש לי תור לרופא בעוד שבוע האם זה יכול להיות השינויים מהנוזל שמשפיע ? לפעמים מרגישה קוצר נשימה לא ר ק במאמץ,ולחצי חזה קלים

כמות הנוזל איננה גדולה ולא גורמת לקוצר נשימה . גם שאר הפרמטרים באקו סה"כ תקינים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים