פלפיטציות...........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/11/2020 | 21:57 | מאת: סער

שלום דוקטור אני סובל מפלפיטציות לעיתים חזקות נורא ככה התחושה לפחות כאשר הבטן מלאה לאחר אוכל ורצון לשירותים+ גזים. סליחה על הפירוט הלא יפה אבל זה פשוט מפריע לי האם יכול להיות קשר כלשהו למערכת עיכול/קיבה והלב? עוד משו קטן לפעמים לאחר הפלפיטציה שהיא חזקה יש לי כאב ביד שמאל ומין סחרחורות חוסר שיווי משקל. אקו לב+מאמץ תקין הולטר תקין יש מידי פעם פלפיטציות, ct לב תקין אך יש דופק נמוך המנוחה באיזור 40-55 ולפעמים יורד מ40 בן 31 בריא בדכ.

בטן מלאה בהחלט יכולה לגרום לפלפיטציות, ריבה מלאה לוחצת על הסרעפת והסרעפת יכולה לגרות את הלב וליצור פעימות מוקדמות. צריך פשוט לדאג שהקיבה לא תהיה מלאה מדי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים