דפיקות לב מהירות צרבת לפני שינה / בזמן שינה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/09/2020 | 07:05 | מאת: אירנה

שלום. בת 46, לפני שבוע עברתי אירוע של לחץ דם ממש גבוה של 212/83 עם דופק 84. אקג יצא תקין בזמן האירוע. לא היו כאבים בחזה, כמעט לא רגשתי שום דבר. לאחר שעתיים במנוחה לח"ד ירד ל 140/70 עם דופק תקין. התחלתי טיפול בנורבלול 25מ"ג. בדיקות דם יצאו תקינות חוץ מכולסטרול גבוה, התחלתי טיפול בליטורבה כדור לפני שינה. בוצע לאחר יומיים אקג - יצאה תקין מאז האירוע ותחילת טיפולים תרופתיים התחלתי להרגיש רעה מאוד. כבד לי בחזה, הלב דופק לקראטת הערב, ובלילה ואני מתעוררת עם דפיקות לב חזקות, מתאום יש לי צרבת אני שומעת אותם, לא יכולה להירדם, מרגישה שאני הולכת למות, במדידת לחץ דם עם דפיקות לב חזקות דופק נורמלי , לח"ד מעט גבוה 140/70 מה זה יכול להיות, לאחר 10 דק חצי שעה זה עובר ואני הולכת לעבודה מרגישה טוב עם נתוני לחץ דם תקינים. זה קורה בשעות הערב ולילה האם זה מסוכן? האם אני עוברת אירוע לבבי, צריך להזמין אמסולנס, אני מפחדת לישון ולא להתעורר סליחה על מכתב ארוך, אבל רופאת המשפחה שלי אומרת שזה התקפי חרדה ואין קשר ללב

היתרון של רופאת המשפחה שדברה איתך ואולי גם בדקה אותך, אז אולי היא צודקת באבחנה, ממה שכתבת לא נשמע שיש בעיה בלב ובטח את לא הולכת למות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים