ממצאים לאחר אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/03/2020 | 14:16 | מאת: אלון

שלום: בן 54 בעבר צינתור עם השתלת סטנד. ביצעתי אקו לב במאמץ וזה הפיענוח: במנוחה - חדר שמאלי ברוחב תקין , היפרטרופיה קלה של המסתם התכווצות תקינה. EF=55-60%. הודגמה היפוקינזיה אינפרו בזאלית , ספטו אינפרו בזאלית . חדר ימין תקין בגודלן ותפקודו . עליות תקינות בגודלן. מסתם אוראלי מעובה ללא היצרות. לחץ ריאתי תקין. במאמץ - מיד לאחר המאמץ התפקוד הכללי של חדר שמאל משתפר , הודגמה אקינזיה אינפרובזאלית היפוקינזיה פוסטרו בזאלית. מסקנות : עדות לאיסכמיה במאמץ שבוצע , המשך בירור בהקדם. שאלותי - מה המשמעות של הפיענוח הנל , מה הדחיפות של הבדיקה והטיפול (נקבע לי תור אצל קרדיולוג לעוד שבועיים), האם בהכרח זה מחייב צינתור ? מה המשמעות של HF=55-60%. תודה

LVEF של 55-60% זה תקין שאר הממצאים קשה להסביר כאן צריך לשבת עם ממצאי הצינתור ואז לנתח מה הבעיה יכול לחכות עד שתפגוש את בקרדיולוג בתנאי שאתה מרגיש טוב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים