נגישות
נגישות

היפוקינזיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלות לב: תמונת מצב

בדיקת האקו מספקת מידע רב על הלב. על סמך ממצאי הבדיקה בלבד מתקבלת החלטה על ניתוח מסתמים ככל שהרפואה המודרנית ממציאה בדיקות חדשות, כך גם הולך ורב הבלבול בקרב החולים, ולעיתים גם בקרב הרופאים. כאשר חולה מתלונן על כאבים בחזה, הרופא מתרגם את התלונה לבעיה אפשרית באחת המערכות של הלב, והוא יציע בדיקה מסוימת שמגמתה לבדוק את אותה המערכת. יש בדיקות שעושים לגלות מחלה בכלי הדם ואלו שונות מהבדיקות שמגמתן לבדוק את המערכת החשמלית או המסתמים לדוגמא. וכן הלאה, עבור כל מערכת, קיימות מגוון בדיקות המכוונות למצוא מחלות של אותה מערכת. אקו לבהשימוש במכשיר האקו הוא כדי לראות את הלב. באקו לב ניתן לראות האם המבנה ותפקוד הלב שמורים או לא. רואים את העליות ואת החדרים (ימין ושמאל). מסתכלים על אבי העורקים ועל המסתמים, ויכולים לחשב חישובים מורכבים על מהירויות זרימת הדם בתוך הלב ולראות הצרויות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להיפוקינזיה

מומים וליקויים קרדיולוגיים - תמונת המחשה
מומים וליקויים קרדיולוגיים הטכנולוגיה בשירות הרפואה: פנוטיפ הוא מאגר מידע ענק, ייחודי וראשון מסוגו בעולם, המסייע ל...
אקו לב עובר - תמונת המחשה
אקו לב עובר לכל תקופה בהריון יש מאפיינים, תחושות, מחושים והתרגשויות קטנות. וכל תקופה מתאפיינת בבדיק...
תנועות לא רצוניות - תמונת המחשה
תנועות לא רצוניות שיתוק עצב הפנים, המכונה גם שיתוק ע"ש בל, מלווה באובדן חלקי או מלא של יכולת ההבעה ויש לו...
ללמוד עוד על היפוקינזיה
מחלות לב: תמונת מצב-תמונה

בדיקת האקו מספקת מידע רב על הלב. על סמך ממצאי הבדיקה בלבד...

מאת: ד"ר אילן...
17/09/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להיפוקינזיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

היפוקינזיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום, לפי הבנתי, אתה נוטל רפאטה בלבד ללא סטטינים או תרופות נוספות. האם הבנתי נכון? בעיקרון, אנחנו לא רואים אנשים עם כאבי שרירים כאשר הם לוקחים רפאטה. במקרה ויש ספק, אנחנו מפסיקים את הטיפול לחודש ורואים מה קורה. אם יש קשר לתרופה, אז רואים שיפור בכאבים. בעיקרון, אין קשר בין תדירות הרפאטה (פעם בשבועיים לעומת פעם בחודש) ושכיחות תופעות בכל מקרה, ממליץ לא לעשות כל שינוי ללא אישור הקרדיולוג שלך בהצלחה

אני בת 37 לאחר הריון שני לפני כשלושה חודשים . בוצע קיסרי. נעשה בספטמבר האחרון אקו לב שיצא תקין . לפני כשבוע עשיתי אקו לאחר הלידה ןה הראב שהתפקוד סיסטולי ירוד במידה קלה .קיימת היפוקינזיה גלובלית איך ייתכן וכאילו קיבלתי אירוע לב ואולי בכלל לא הרגשתי או אמרו לי הבית חולים. האם זה מעיד על כך שאני חולה במחלה חמורה כל כך שמוות קיים ? אני מאוד דואגת עקב היותי אמא לשני תינוקות מתוקים . צירפתי את הבדיקה האחרונה . בתודה מראש רוני

מציע לפנות לרופא המשפחה, רופא שהזמין את הבדיקה, במידת הצורך לקרדיולוג

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום רב, רפאטה היא תרופה להורדת כולסטרול בעיקר לכאלו שאינם מצליחים לשלוט ברמות הכולסטרול שלהם בדרך "הרגילה" של טיפול בסטאטינים או דומה. התרופה ניתנת בהזרקה ואחת מתופעות הלוואי שלה היא כאב מקומי או כאבי שרירים-אני מבין את הרגישות שלך בעיקר עקב הפיברומיאלגיה אולם אני ממליץ לנסות ולהתחיל ליטול את התרופה-אם יהיו תופעות של כאב או דומה יש להפסיק-אני לא הייתי שולל את זה מראש בריאות שלמה

בת 52, בבדיקת אקו לב במאמץ שבוצעה בקהילה לפני שמונה ימים נכתב:"ללא עדות קלינית ואקוקרדיוגרפית לאיסכמיה במאמץ טוב ודופק מירבי. נוזל פריקרדיאלי בכמות פיזיולוגית קידמי" בבדיקת אקו רגילה שבוצעה אתמול בבית חולים בלינסון נמצא:" הפרעת התכווצות ( היפוקינזיה, הסגמנט הספטו -אפיקלי על גבול האקינטי) באיזור האפקס. בתבנית זרימה מיטרלית גל a גבוה מגל e, המעיד על הפרעה ברלקסציה של חדר שמאלי ( דרגה 1)". EF 55%. בהיעדר עדיין מענה מקרדיולוג אני מבקשת שתסייע לי במענה על שתי השאלות הבאות: למה ממצאים אלה מכוונים? האם עלי לבטל טיול לחול למשך 5 ימים היוצא במוצאי השבת הקרובה? מודה לך על תשובתך.

יהלי שלום, אין זה נדיר שיש תשובות אקו שונות (ולעיתים אף סותרות) בין מכונים ומבצעים שונים. ההחלטה אם לדחות את הנסיעה לא צריכה להיות תלויה בתשובת האקו אלא בהסתמנות הקלינית. ההחלטה תהיה שונה אם לדוגמה ידוע על אוטם בעבר והמצב יציב לעומת מצב בו יש תעוקת חזה חדשה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצוע הבדיקה ומבלי להכיר את הרקע הרפואי, פרופיל גורמי הסיכון, טיפול תרופתי, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר הנוספות שבוצעו. תודה על פנייתך לפורום

מודה לך על תשובתך המדוייקת