לחץ ריאתי מוגבר 33-38

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/02/2020 | 11:19 | מאת: סבטה

בת 47 , בריאה בד"כ עקב תלונות על כאבים עמומים בחזה בזמן המנוחה בעיקר בצעתי ארגומטריה , הולטר ואקו. ארגומטריה והולטר תקינים . אקו עם ממצא לחץ ריאתי 33-38. בעבר בשנת 2016 בצעתי אקו ולחץ ריאתי היה 32-34... מאוד מודאגת מלחץ ראיתי . רופא ריאות בדק את הפונקציות של ריאות והן תקינות. . מה מומלץ לעשות ??? כיצד ניתן למנוע החמרה? האם ירידה במשקל יכולה להוריד לחץ ריאתי (סובלת מעודף משקל) ??

מדידת לחץ דם ריאתי באקו איננה מדידה מאד מדויקת והיא נעשית באופן עקיף. אם לא נמצאה מחלה ריאתית ואם באקו אין הסבר קרדיאלי ליתר לחץ דם ריאתי - הייתי חוזר על האקו פעם נוספת לפני שקופצים למסקנות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים