עישון וספורט או רק עישון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/02/2020 | 18:52 | מאת: רומן

שלום דוקטור לפי מה שידוע לי שסיגריות גורמות להיצרות ולמחלות לב, ספורט עושה טוב לגוף, פעם שאלתי אותך מה עדיף , לעשן ולא לעסוק בספורט או לעשן וכן לעסוק בספורט, ( ניצא מנקודת הנחה שאלה האופציות היחידות ) תשובתך הייתה לעשן ולעשות ספורט אבל עם הסיגריות גורמות להיצרות וספורט גורם לעלייה בדופק ולמאמץ ללב , אז אצל מעשן זה יכול לגרום להתקף לב , לא?! כיוון שהלב עובד חזק יותר ומתאמץ יותר, או שעדיף לא לאמץ את הגוף כשבן אדם מעשן ? עוד פעם נצא מנקודת הנחה שאי אפשר להפסיק לעשן,,, היצרות ממה שאני מבין זה שהעורק או הוריד נהיה צר יותר ישמח לתשובה מפורטת, תודה מראש

אני אף פעם לא המלצתי לעשן

06/02/2020 | 08:33 | מאת: רומן

אני לא מאמין שזה מה שענית לי, ברור שאתה לא ממליץ לעשן אני רק כתבתי שבמידה ואילו האופציות היחידות, רק לעשן או ספורט עם עישון. וביקשתי שתסביר אם אפשר

בקיצור כן ספורט לא סיגריות

06/02/2020 | 17:45 | מאת: רומן

דוקטור את זה אני מבין, אני ביקשתי שתסביר, עישון גורם לעורקים להיות צרים, בשפה של האדם הפשוט הזרימה של הדם פחות טובה מהלב ואל הלב, וכשאתה מתחיל להתאמץ אז הלב מתחיל לעבוד יותר קשה ומרוב לחץ יכול לקרות משהו לא טוב,,, אז אני מנסה להבין אדם שמעשן ואין סיכוי שיפסיק לעשן, האם כדאי לו בכל זאת לעשות ספורט ואם כן אז איך? כי זה יוצר עומס כפול, גם עישון ובגלל עישון העורקים והורידים צרים ובנוסף העומס של הספורט, ,, אולי אני לא מבין נכון את ההשפעה של פעילות גופנית

07/02/2020 | 13:16 | מאת: סטודנט

הדוקטור כנראה רוצה להגיד, שאם אתה מספיק "חכם" כדי להמשיך לעשן אחרי הידיעה למה זה גורם(סרטן, מחלות לב...), אז אין מה לעשות איתך. אבל בהיותו דיפלומט, הוא לא רוצה להעליב אותך. קירק דוגלאס השתמש בשיטה של אבא שלו כדי להפסיק לעשן, והאריך חיים עד גיל 103. תבין את הרמז

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים