אקו לב לאחר אוטם מה המשמעות לגבי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/12/2019 | 13:09 | מאת: איציק

שלום בן 65 לפני כחודשיים קיבלתי התקף לב אוטם 100% בעורק led ללא איבוד הכרה וכן אוטם 85% בעורק ימני rca להלן תוצאות אקו במנוחה לאחר כחודשיים . אורטה עולה 32 ערך נורמלי למבוגר 21-34. שורש האורטה 27 נורמלי 20-37 פרוזדור שמאלי 37 נורמלי 19-40 שטח פרוזדור cv 4 שמאל 19 נורמלי 16-18 קוטר חדר שמאל בזמן סיסטולה 26 נורמלי 23-40 קוטר חדר שמאל בזמן דיסטולה 48 נורמלי 35-54 עובי המחיצה הבין חדירת 10 נורמלי 06-11 עובי דופן אחורי 9 נורמלי 06-11 תפקוד סיסטולה כללי של חדר שמאל . מקטע מעורך של חדר שמאל 35-39 מסתם טריקוספידלי מפל לחצים סיסטולי 31 ממ"כ לחץ מאורך עליה ימנית 3 ממ"כ לחץ דם ראיתי סיסטולי מעורך 34 ממ"כ הוריד החלול התחתון תקין סיכום חדר שמאל בגודל תקין הדוגמה אקינזיה אפיקלית נרחבת תפקוד החדר מנופחת במידה בינונית lvef מעורך 35-40% חדר ימין בגודל ותיפקוד תקין מסתם ניטרלי עלים מעובים עם דלף קל . מסתם אאורטלי תלת עלי תקין מסתם טריקוספידלי תקין הדגם דלף טריקוספידלי קל לחץ ראיתי 31 ממ"כ rap בלי לשלוח אותי לקרדיולוק שלי אני מבקש תשובה אני כיום מרגיש טוב ללא קוצר נשימה עושה הליכות מתונות מתחיל שיקום על פניו אני רואה פגיעה בבדיקה השאלה שלי כמה היא הפגיעה בלב ומה צפוי לי בהמשך השנים הבאות לגבי הידרדרות הלב למרות שאני העשה הכול נכון כולל תרופות פעילות תזונה אבקש תשובה אמיתית גם אם היא לא מראה מצב חיובי תודה איציק

יש לך פגיעה בתפקוד חדר שמאל שמוגדרת כבינונית העתיד תלוי בטיפול ובאיזון של גורמי הסכון ,בפעילות גופנית שתעשה ובמעקב הקרדיאלי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים