תוצאות מבחן ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/10/2019 | 19:53 | מאת: מאי

דר' אליאן ערב טוב, במסגרת בדיקות סקר תקופתיות, עברתי גם בדיקת ארגומטריה (לפני כשנתיים היתה תקינה). בת 45 בריאה, איני נוטלת תרופות, איני מעשנת משתדלת לאכול בריא.. עד לפני כחצי שנה פעילה גופנית ע"ב קבוע (הפסקתי זמנית עקב עומסים בחיי-היום). בתוצאות של הבדיקות, הרופא השיב בחיוב לשאלתי האם הכל תקין. כשחזרתי הביתה גיליתי שרשם בסיכום כי: "אק"ג במאמץ: שינויי ST T בלתי ספציפיים הפרעות קצב או הולכה A.P.B בודדים.." חוץ מיזה ללא תלונות והגעה לדופק מטרה אחרי 10:32 דקות דופק 171 לחץ דם מירבי 160/70. METS: 12.4 נשלחתי לבדיקת אקו במאמץ האם עליי לדאוג? ולמה אמר לי שהכל תקין ורשם הערה כזו מדאיגה? האם יש קשר לתחושה של פעימות מוקדמות בחודשיים האחרונים ולתוצאת הבדיקה? תודה רבה על התשובה

אינני רואה כל סיבה בגלל שינויי ST בלתי ספציפים או פעימות מוקדמות APBS להפנות אותך לאקו במאמץ.בדיקת הארגומטריה תקינה ואין לך מה לדאג. אין קשר בין הפעימות המוקדמות לתוצאות הבדיקה שכאמור מבחינתי היא תקינה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים