QT מוארך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/08/2019 | 06:04 | מאת: Big Nog

אהלן ד״ר דני, מה שלומך? רציתי לדעת אם בדיקת הולטר-לב מספקת מידע לגבי מקטע QT. לפני כחודשיים ביצעתי הולטר לב וחוץ מפעימות מוקדמות (נדירות) בדף הפיענוח לא צוין ממצא נוסף. יחד עם זאת, בבדיקות אקג האחרונות (2-3 בדיקות) שביצעתי בחודש האחרון בארץ ובארה״ב נראה שהQTc שלי הינו גבולי-ארוך (450 מילישניות). בזמן הבדיקות אני כמעט בטוח שחוץ מלמיקטל וריטלין - שתקן אותי אם אני טועה, לא ידועות ככאלה שגורמות להתארכות QT - לא הייתי בהשפעת תרופות נוספות. בדיוק בתקופה הזו גם הפסקתי ליריקה אחרי 5 שנים רצופות של טיפול. אני מנסה לחשוב על סיבה הגיונית לכך. אם לא בגלל חומרים מסוימים, מה עוד יכול להאריך אצלי QT? ולגבי טיפול, חוץ מחוסמי-בטא יש עוד דרכים לטפל בתסמונת? האם מינון מינימלי של חוסמי-ביטא הוא בדרך כלל מספיק במקרים גבוליים? אני די מוטרד מהעניין ומתחיל לחשוב כבר על איזה מינון של קרדילוק או ניאובלוק אני אצטרך כדי לטפל בבעיה...

קבלת תשובה באופן חריג בטלפון ( זה אולי המקום להבהיר גם ובעיקר לך שתשובות ניתנות בפורום ולא בטלפון ,בטח שלא במוצאי שבת ערב תשעב באב)

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים