איסכמיה - מאמץ או דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/07/2019 | 23:33 | מאת: אלון

שלום, שאלה עקרונית. האם איסכמיה היא פונקציה של מאמץ או דופק? לדוגמה, יש לי כאבי חזה אחרי מאמץ גופני של כשעה במהלכו אני מגיע לדופק 140. לעומת זאת במבחן מאמץ שלקח 10 דקות והגעתי לדופק 170 לא היו כאבי חזה או כאבים הרבה יותר קלים. האם יתכן במצב כזה שהכאבים הם ממקור לבבי?

אסכמיה היא ירידה באספקת דם וחמצן לאיבר מסויים. במאמץ עולה הדופק ועם זה עולה הצורך בחמצן . יתכן שהכאבים אינם ממקור לבבי.

19/07/2019 | 16:21 | מאת: אלון

אחדד את השאלה: כשאני עושה פעילות גופנית של שעה בה הדופק במקסימלי הוא 130 מופיעים לי כאבים בחזה. כשעשיתי בדיקת ארגומטריה (פעילות קצרה של 10 דקות) בה הדופק הגיע ל 170 לא היו לי כאבים או היו כאבים הרבה יותר קלים. האם זה יכול לקרות באם יש מחלה כלילית?

הכל יכול לקרות ברפואה שכידוע איננה מדע מדויק , אבל אם עד דופק 170 אין בעיה אז לא צריכה חהיות בעיה בדופק 130

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים