כאבים בחזה ותוצאות מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/07/2019 | 08:31 | מאת: שלומי

גיל 56. הופנתי לביצוע בדיקת א.ק.ג שיצאה תקינה ולמבחן מאמץ עקב כאבים בחזה זה מספר שבועות שלפי הקדיולוג הוגדרו כ"לא ספציפיים" . אין רקע של מחלת לב עד כה ואין הסטוריה של מחלות לב במשפחה. ללא גורמי סיכון למחלות לב מלבד כולסטרול המאוזן מזה שנים באמצעות סימבסטטין 20 מ"ג . בבדיקת המאמץ : לחץ דם במנוחה 120/75 בשיא המאמץ 160/70 . הבדיקה נמשכה 4:45 דקות והופסקה עם הגעה לדופק מטרה . ללא כאבים בחזה במהלך המאמץ ולאחריו וללא קשיי נשימה. תגובה היפרטנסיבית , ללא עדות להפרעות קצב . נצפו צניחות ST עד 1 מ"מ בחיבורים התחתונים ו- V4-V6 אשר נמשכו כשלוש דקות ב- recovery . פציאנט נשאר אתסימי לחלוטין . הקרדיולוג שלך אותי לבדיקת Cardiac CT n מה שמכונה "צינתור וירטואלי" . ממתין לבדיקה ומודאג . שאלותי : 1) האם תוצאות בדיקת המאמץ בהכרח מעידים על איסכמיה , קלה ? חמורה? איזה סיכויי לכך ? 2) האם הממצאים עד כה יכולים להעיד על מצב מסוכן לאירוע לב בזמן הקרוב ?

הממצאים בארגומטריה גבוליים , יכולים להחשיד לקיום אסכמיה בעיקר בגלל שהשינויים נמשכו מספר דקות בהתאוששות. ביצוע CT קןרןנרי הוא רעיון טוב והוא יתן תשובה למצבך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים